Ciao a tutti,
Ćao svima,
Come stai? Stai beve il caffè? :D
Kako ste? Pijete li kafu? :D
Evo malo reči za susret sa prijateljem na šoljici kafe. Posebno ako pijete u nekom kafiću sa Italijanskom tradicijom kao npr. Costa.
Takođe, kada pijete kafu veoma je dobro da znate šta pijete!
Ja nikada nisam popio šoljicu kafe, to je samo zato što se plašim da bi mi se krupna zrna kafe sigurno zaglavila negde u dušniku! :D
Ono sto redovno pijem jeste NAPITAK OD KAFE.
Tako je! Kafa je sastojak od kojeg se pravi topli napitak koji mi zovemo kafa. Sasvim je logično da je ovaj napitak dobio ovakvo ime jer se za njega uglavnom koriste dva sastojka a to su KAFA i VODA.
Inače, kafa je zapravo koštica iz ploda (kafene trešnje) koja raste na biljci Coffea!

Nakon vadjenja koštice iz "kafene trešnje" ona se prži (obožavam miris prilikom prženja kafe) i na kraju se samelje na određeni način.
Način na koji će kafa biti samlevena, određuje se time za sta ce se ona koristiti. Na primer, za domacu kafu mlevenje mora biti veoooma sitno, nalik prahu.
Moram da napomenem da se od bilo koje vrste kafe može napraviti bilo koji kafeni napitak. Ipak neke vrste kafe imaju bolji ukus ako se spreme na određeni način (Npr. više odgovara za Espresso nego za Filter kafu).
Postji više načina spremanja kafe, kao što su :
Naravno, ima još gomila načina pripreme kafe, ali ova tri su nama najpribližnija jer se sa njima možemo susreti svaki dan.
U sledećem blogu, sve o Espresso kafi.
Moja preporuka za kafu po ovom hladnom vremenu je Latte sa ukusom "Pečenog Lešnika".
Ćao svima,
Come stai? Stai beve il caffè? :D
Kako ste? Pijete li kafu? :D
Evo malo reči za susret sa prijateljem na šoljici kafe. Posebno ako pijete u nekom kafiću sa Italijanskom tradicijom kao npr. Costa.
Takođe, kada pijete kafu veoma je dobro da znate šta pijete!
Ja nikada nisam popio šoljicu kafe, to je samo zato što se plašim da bi mi se krupna zrna kafe sigurno zaglavila negde u dušniku! :D
Ono sto redovno pijem jeste NAPITAK OD KAFE.
Tako je! Kafa je sastojak od kojeg se pravi topli napitak koji mi zovemo kafa. Sasvim je logično da je ovaj napitak dobio ovakvo ime jer se za njega uglavnom koriste dva sastojka a to su KAFA i VODA.
Inače, kafa je zapravo koštica iz ploda (kafene trešnje) koja raste na biljci Coffea!

Nakon vadjenja koštice iz "kafene trešnje" ona se prži (obožavam miris prilikom prženja kafe) i na kraju se samelje na određeni način.
Način na koji će kafa biti samlevena, određuje se time za sta ce se ona koristiti. Na primer, za domacu kafu mlevenje mora biti veoooma sitno, nalik prahu.
Moram da napomenem da se od bilo koje vrste kafe može napraviti bilo koji kafeni napitak. Ipak neke vrste kafe imaju bolji ukus ako se spreme na određeni način (Npr. više odgovara za Espresso nego za Filter kafu).
Postji više načina spremanja kafe, kao što su :
- Domaća (Popularno nazvana TURSKA),
- Espresso kafa (Sve popularnija kod nas),
- Filter kafa (Uglavnom u zapadnim zemljama).
Naravno, ima još gomila načina pripreme kafe, ali ova tri su nama najpribližnija jer se sa njima možemo susreti svaki dan.
U sledećem blogu, sve o Espresso kafi.
Moja preporuka za kafu po ovom hladnom vremenu je Latte sa ukusom "Pečenog Lešnika".
Нема коментара:
Постави коментар